Fem hobbyer du kan gøre til en levevej

Fem hobbyer du kan gøre til en levevej

September 19, 2017 DIY 0

Rigtig mange danskere har en hobby, men kun de færreste vælger paradoksalt nok at gøre det til deres levevej. Der findes dog masser af traditionelle hobbyer som er i særlig høj kurs på arbejdsmarkedet. Mange af disse jobs har du næppe hørt om før, så derfor kommer der her en liste med fem tidligere og nuværende hobbyer, som du kan gøre til din levevej.

1: Mobilreparationer – bliv mobilreparatør

Den første hobby som rigtig mange har kastet sig over i de sidste år, er det at reparere mobiltelefoner. Og det er med rigtig god grund, for i løbet af de sidste år, er antallet af ødelagte smartphones herhjemme steget meget. For fem-ti år siden var det at reparere mobiltelefoner noget som kun få gjorde, og derfor var det ofte via venner og bekendte, der havde skruet hænderne godt på, der stod for det. I dag er det en milliardforretning, så hvis du har flair for smartphones, er der rigtig gode muligheder for at gøre det til en levevej.

2: Kulisser og scenelyd – blev regissør

Når de fleste tænker på film og teater, tænker de på instruktørerne, manuskriptforfatterne og skuespillerne, men mange glemmer alt det der sker bag kameraet. En af de vigtigste ting ved enhver forestilling, hvad enten der er tale om en film eller et teaterstykke er produktionen af effekter og rekvisitter og kulisser. Og her er der gode jobmuligheder hvis du har en flair for at arbejde med mange forskellige materialeler og ikke mindst flair for at forme en vision. Hvis du vil vide mere om hvordan det er arbejde som regissør, kan du finde det på denne side.

3: Rejseentusiast – Bliv rejseblogger

En tredje hobby som rigtig mange danskere deler er det at rejse. Og selvom at rejse for langt de fleste er en udgift, så kan det faktisk godt gøres til din indtægt. Her kan man nemlig vælge at blive rejseblogger. Dette kan du blive for både rejseselskaber og virksomheder som genre vil promovere deres produkter og bestemte lokationer. Så hvis du har lyst til at leve under sydens sol, med en computer ved din side, kan dette være en karrierevej for dig.

4: Madlavning – Lav din egen YouTube kanal

En fjerde hobby som fanger mange danskeres interesse i disse år, er madlavning. Og netop her er det kun dig selv du skal slå. Fordelen ved at lave mad, er at alle kan være med – til en hvis grad. Man behøver derfor ikke at være Gordon Ramsay for at kunne leve af at lave mad. Men hvis du har det godt i et køkken og er lidt mere kreativ end de fleste, kan dette blive din levevej eller i det mindste et spændende bijob. Man kan eksempelvis i dag hurtigt starte sin egen Youtube kanal og derfra kan man komme til at leve af sponsorerede produkter eller andre reklameindtægter.

5: Fotografering – Start din egen virksomhed

Som en femte og sidste ting, kan man også vælge at gøre sin hobby til sin levevej, hvis denne er fotografering. Ligesom med madlavning er der ingen regler for, hvor god man egentligt skal være for at kunne leve af det. Derfor kan man hvis man har et godt kamera og en god forståelse for lys og motiver, vælge at starte sin egen virksomhed. Opstartsomkostningerne er relativt lave, hvis man allerede har sit kamera og markedet er rigtigt stort herhjemme. Sæt i gang.