Skal din nye hobby findes i det fri?

Skal din nye hobby findes i det fri?

June 26, 2017 DIY 0

Mange af os glemmer at prioritere os selv og vores egne hobbies, når hverdagen banker på og børn, arbejde og huslige aktiviteter tager al vores tid. Når børnene derimod bliver lidt større, er det på tide at finde tid til sig selv igen ved at genopdage sine hobbies. Har du ingen, eller har du mistet fornemmelsen af, hvad du måske kunne holde af at lave, er det på tide at udforske mulighederne, så du finder noget, der fanger dig. Aktiviteter i naturen giver både frisk luft, sollys og skønne oplevelser. Herunder giver vi dig inspiration til at udforske potentielle hobbies i naturen:

 

Mountainbiking

 Mountainbiking er en både sjov og krævende aktivitet. I flere skove har man anlagt ruter, hvor man kan cykle, samtidig med at man oplever skoven og får motion. Vil du afprøve aktiviteten, før du kaster dig ud i at købe al udstyret, findes der udlejninger af cykler og udstyr omkring de større danske skove. Det er en perfekt aktivitet at lave alene eller sammen med manden eller veninderne.

 

Løbeklub

 Har du brug for at koble af efter en lang arbejdsdag, er en af de bedste måder at gøre det på, at komme ud i den friske luft og få motion. Har du svært ved at trække dig op af sofaen, kan du i stedet for tilmelde dig en løbeklub, hvor du står til regnskab overfor andre løbere. Det er en god måde at komme i gang, og det er en god motivation, at du skal mødes med de andre løbekammerater, når det er koldt og mørkt udenfor.

 

Hiking

Hiking lyder fancy, men det er bare et andet ord for vandring. De fleste af os kan vandre, og det kræver ikke andet end et par gode sko og måske noget åndbart joggingtøj. Eksempelvis dette fra Termoland.dk. Vandring giver dig mulighed for at få tømt hovedet for dagens udfordringer og problemstillinger, og en vandretur efter arbejde giver dig mulighed for at lægge arbejdet fra dig, før du kommer hjem og skal være sammen med familien. Det kan således give øget nærvær i dagligdagen. Skal du udfordres yderligere, kan du planlægge en længere vandring ad de mange mærkede ruter, vi har i Danmark. Gå ind på naturstyrelsens hjemmeside, og vælg en vandrerute i nærheden af dig.

 

Triatlon

 Kunne du tænke dig at prøve kræfter med en mere krævende sport, så er triatlon måske svaret for dig. Her skal du træne både svømning, cykling og løb, men det meste kan laves i naturen, så du samtidig får frisk luft. Konkurrencesport – om end på et hobbyplan, egner sig godt til folk, der helst skal have et mål med deres træning. Så motivationen for dig kan være at tilmelde dig til et løb nogle måneder frem i tiden, så du har noget, der holder dig fast på hobbien, indtil du har givet den en reel chance og måske har fået smag for triatlon.