Sådan sælger du din bolig og få råd til din hobby

Sådan sælger du din bolig og få råd til din hobby

June 20, 2017 DIY 0

Overvejer du at sælge din nuværende bolig, så du har mulighed for at flytte ind i din drømmebolig – og måske have penge til overs til din hobby? Det kan være en stor mundfuld at sælge sin bolig og købe ny. Det indebærer mange overvejelser såvel som meget arbejde. Der er nemlig en helt masse papirarbejde forbundet med at sælge sin bolig. I dette indlæg får du nogle tips og tricks, der gør det lettere for dig at sælge din nuværende bolig og komme godt videre efter salget.

Gør din bolig attraktiv for køberen

De fleste mennesker, der overvejer at sælge deres bolig, er klar over, at boligen er nødt til at fremstå så attraktiv over for køberen som overhovedet muligt. Det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på hvilke mindre forbedringer, der vil gøre din bolig mere attraktiv for potentielle købere. Din bolig skal først og fremmest fremstå så lys som overhovedet muligt. Det er derfor vigtigt, at du ikke har tunge gardiner eller andet, der dækker for lysindfaldet. De fleste købere er nemlig yderst opmærksomme på, hvor lys boligen er. Fjern derfor alle unødvendige møbler og småting, der forstyrrer øjet eller lysindfaldet. Det er vigtigt, at boligen indbyder køberen til at tænke i nye løsninger i forhold til indretning og placering af møbler.

Hvis du ikke selv har naturlig flair for indretning, kan det være en fordel at alliere dig med veninder, venner eller en professionel indretningsarkitekt, der kan give nogle konkrete råd til, hvordan boligens indretning står skarpest.

 

Få styr på papirarbejdet

Selvom det er vigtigt, at du gør alt for, at din bolig fremstår så attraktiv som overhovedet muligt, er det også vigtigt, at du ikke glemmer alle de praktiske og formelle opgaver, der medfølger i forbindelse med salg af bolig. Hvis du ikke selv er en haj til papirarbejde og kontrakter, kan det være en fordel at kontakte en boligadvokat. En boligadvokat hjælper dig med at holde styr på kontrakter og andre vigtige anliggender i forbindelse med salg af din bolig. Når du vælger boligadvokat kan det være yderst fordelagtigt at vælge en fra dit nærområde. Bor du eksempelvis i Randers eller omregn, vil det være en god ide at tage kontakt til en boligadvokat ved at søge på ”boligadvokat Randers” eller trykke her. Det giver nemlig det bedste samarbejde mellem dig, boligadvokaten og din ejendomsmægler, hvis I alle er inden for det samme lokalområde.

Når det er lykkedes dig at sælge din bolig, kan det desuden være en fordel at holde fast i din boligadvokat, når du skal købe en ny bolig. Boligadvokaten sikrer, at du får nærlæst samtlige dokumenter og regnskaber vedrørende den nye bolig – dokumenter som en ejendomsmægler ikke altid vil fremhæve i forbindelse med et salg.